JobBootcamp

10 tips voor een goed CV

april 21, 2015

Wil jij dat jouw CV ervoor zorgt dat jij op gesprek mag komen? Wij geven jou 10 tips waarmee jij jouw CV to-the-point maakt en prettig om lezen!

 1. Schrijf je werkervaring in chronologische volgorde
  Begin met de werkervaring die je als laatst hebt opgedaan. Dan kan de vacaturehouder zich niet vergissen, en je afwijzen omdat hij denkt dat je laatste baan een krantenwijk was of dat je kassière bent.
 2. Vermeld alleen zinnige contactgegevens
  Plaats geen emailadres waarin je een bijnaam gebruikt of andere dubbelzinnigheden. Het is een kleine moeite om een correct e-mail adres aan te maken.
 3. Plaats een goede representatieve foto
  Een goede foto zorgt ervoor dat ze je herkennen. Hoeveel naamgenoten heb jij op het internet? Zorg dat ze zich niet vergissen met een ander persoon die dezelfde naam heeft. Meer weten over een representatieve foto? Bekijk ons artikel met 10 tips voor een goede LinkedIn profielfoto.
 4. Plaats een profielschets
  Geef aan wie je bent, waar je goed in bent en wat voor een werk jij wilt doen. Doe dit in maximaal 7 zinnen, liefst 5. Zorg dat dit stukje tekst kort en krachtig is en dat er toverwoorden in staan, dit zorgt voor herkenning!Helaas lezen recruiters/managers je motivatiebrief niet of nauwelijks, zorg er dus voor dat je persoonlijke profielschets op je CV staat. Jouw CV lezen ze wel en gaat mee naar het gesprek waardoor de kans groot is dat ze daar vragen over gaan stellen. Deze heb je natuurlijk goed voorbereid.
 5. Beschrijf per werkervaring je verantwoordelijkheden in maximaal 1 zin
  Wees to-the-point, zorg dat de lezer niet afhaakt! Geef in 1 duidelijke zin aan wat je verantwoordelijkheden waren.
 6. Taken laat je terug komen in een opsomming
  Na je verantwoordelijkheden komt de opsomming. Dit zorgt ervoor dat je CV scanbaar is. Schrijf niet alle taken uit, alleen als ze relevant zijn of functionele vulling geven.
 7. Geef aan wat je hobby’s zijn
  Het geeft je gesprekspartner de kans om je daar een leuke vraag over te stellen.
 8. Laat zien dat je talenkennis hebt
  Spreek en schrijf je meerdere talen, geef dat aan. Geef aan op welk niveau je dit doet, lieg niet want ze prikken er doorheen.
 9. Probeer je te beperken tot 1 pagina, zijn het er toch meer geef ze een paginanummer
  We hebben wel wat meer te doen dan alle cv’s goed door te nemen. Lange uitgebreide CV’s zijn geen pretje om door te nemen, bij veel reacties doen we dat ook niet. Zorg ervoor dat alle gevraagde info duidelijk naar voren komt.
 10. Kies een opmaak die bij jou past en de branche waar je solliciteert
  Er zijn tegenwoordig veel CV’stijlen’ waar je gebruik van kan maken, maar let op deze stijlen zijn niet voor iedere branche even geschikt. Daarbij komt ook dat smaak subjectief is dus wat jij prachtig vind is niet vanzelfsprekend even prachtig voor de ander.

Tip: laat je CV bekijken voordat je het verstuurt, wellicht zat er nog een foutje in of komt je CV helemaal niet zo goed over als je zelf denkt. Niet altijd makkelijk om kritiek te ontvangen maar beter kritiek vooraf dan een afwijzing!

Volg:
JobBootcamp | Lange Nieuwstraat 105 | 3512 PG Utrecht | tel. 030-227 03 96 | mail. info@jobbootcamp.nl