JobBootcamp

Geen werkervaring, wel een vol cv?

augustus 24, 2015

Je bent afgestudeerd. Begint met solliciteren voor je eerste `serieuze` baan. Maar nog voor je überhaupt bij het gesprek bent aangekomen, neem je jezelf eigenlijk al niet meer serieus. Op je cv: twee supermarktbaantjes en een baantje in de bediening om je studie(tijd) te bekostigen. Hoe gaat die man of vrouw van de HR, met ongetwijfeld een jaar in Oxford en járen aan ervaring als stagiair, daar ooit van onder de indruk zijn? Kortom, hoe laat je je cv en sollicitatiebrief meetellen zonder relevante werkervaring?

Comfort zone

Mogelijk of niet? (Te) weinig relevante ervaring is niet desastreus. Laat even los wat de exacte inhoud van je voormalige baan was. Want, eerlijk is eerlijk, vakken vullen en biertjes tappen op zichzelf vereisen inderdaad weinig bijzondere kwaliteiten. Denk eens na over de situaties die je tegenkwam tijdens je werk. Een baan betekent bijna zonder uitzondering uit je comfort zone komen. Opeens ben je professioneel, representatief en behulpzaam. Mensen zien je als medewerker. Die hen gaat helpen. Dus wat heb je geleerd van die werkervaring?

Capaciteiten

Simpel gezegd: tijdens je werk als vakkenvuller leerde je nauwkeurig, open en behulpzaam te zijn. Vroeg een klant waar de crème fraîche ook alweer stond, behoorde “ik maak het schap babyvoeding eerst even af” niet tot de antwoordmogelijkheden. In de bediening tilde je dat nog een stapje hoger: je doel bestond uit gasten die tevreden het restaurant weer verlieten. Proactief nadenken over wat het verblijf wellicht nog aangenamer kon maken. Je inleven in een ander. En was je daar niet best goed in? Oftewel, welke relevante skills heb je ontwikkeld?

Vertalen naar je cv

Hoe laat je dit zien op je cv? In dit geval geldt: hoe meer, hoe beter. Zeker bij beperkte werkervaring vergroot meer informatie de kans dat een potentiële werkgever in jou geïnteresseerd raakt en meer wil weten. Bereik dit door uitgebreider te zijn bij het noemen van je werkervaring. Vertel bijvoorbeeld niet alleen je exacte functie, maar ook je belangrijkste verantwoordelijkheden, of de vereiste kwaliteiten die bij die functie hoorden. Bijvoorbeeld: “als barmedewerker was ik verantwoordelijk voor de belevenis van mensen van hun binnenkomst tot vertrek. Hierbij hoorde gastvrijheid en behulpzaamheid, maar ook verantwoordelijkheid en assertiviteit bij probleemsituaties.” Vier kernwoorden waarvan de lezer graag wil weten hoe je dit ten uitvoer bracht. Helemaal geen werkervaring? Beschrijf je sterke kanten in groepsprojecten, vrijwilligerswerk of commissiewerk.

Vertalen naar je sollicitatie- of motivatiebrief

Grijp in je sollicitatiebrief vervolgens terug naar de kernwoorden uit je cv, en beschrijf hoe deze kwaliteiten passen bij de vacature. Je solliciteert naar een functie omdat je er vertrouwen in hebt dat je die functie goed kunt vervullen, ongeacht je beperkte werkervaring. Hoe ga je dat doen? Bedenk dat als jij het gevoel hebt dat je werkervaring wat aan de lage kant is voor de functie waarvoor je solliciteert, je toekomstige werkgever dat waarschijnlijk ook heeft. Dat kan in je nadeel, maar ook in je voordeel werken. Gebruik dit feit om interesse te wekken en te benadrukken waarom je wel hebt wat er nodig is. Laat daarbij zien dat je je beseft dat deze nieuwe functie vaardigheid op een hoger niveau vereist. “De verantwoordelijkheid die bij de functie komt kijken spreekt me aan. In mijn werkverleden was deze beperkt tot de begeleiding van een groep gasten. Ik wil dit graag naar een volgend level tillen: het spreekt me enorm aan verantwoordelijk te zijn voor een project van begin tot eind. Dat tot een goed einde brengen staat of valt bij overzicht, en het houden daarvan is een van mijn sterke kanten.” Daarnaast zal er tijdens het bijbehorende gesprek vast kritisch naar je werkverleden gevraagd worden. Geen probleem. Bereid verwachte vragen voor en laat zien dat het niet alleen mooie woorden zijn.

Wees proactief!

Dus: net afgestudeerd? Je weet wat je te doen staat. Maar ook: op zoek naar een nieuwe baan? Wil je in een totaal andere sector aan de slag? Naar een hoger niveau? In al deze situaties is het niet alleen de concrete ervaring, maar ook jouw verhaal dat telt. Zorg dat dat gehoord wordt! Dit vereist proactiviteit. Een recruiter vraagt meestal niet: “Goh, dat baantje bij de lokale super. Wat heb je zoal geleerd tussen de pakken hagelslag?” Of hij daar toch achter komt, ligt in jouw handen. Schrijf het op, laat het zien, leg het uit. Dan zit je snel genoeg bij je droombaan. Of ook in Oxford.


Marieke Rotman

marieke-rotman
Als voorzitter van U.S. Histos ben ik verantwoordelijk voor externe contacten, trainingen geven en begeleiding van andere functionarissen. In die hoedanigheid, gecombineerd met een studie psychologie, ben ik veel bezig met hoe je jezelf presenteert, doelen bereiken en observeren. Hierover schrijf ik columns voor Jobbootcamp.

Oók interessant voor jou:

Artikel: Ik heb een hobby en krijg er nog voor betaald ook!

 


Volg:
JobBootcamp | Lange Nieuwstraat 105 | 3512 PG Utrecht | tel. 030-227 03 96 | mail. info@jobbootcamp.nl