JobBootcamp

Werken met Passie deel 4: “Geloof dat het werk dat jij wilt doen bestaat!”

november 26, 2014

Vandaag zijn we bij Catalijn. Al een tijdje hebben we haar gadegeslagen en we zien een bevlogen recruiter met een ontzettend groot hart. Het is de hoogste tijd om haar enkele vragen te stellen.

“Ik geloof dat wie goed doet, goed ontmoet!”

Wie?

Catalijn van der Meulen-Suidman

Wat doe je?

Ik ben eigenaresse van ZIJ, een werving & selectie bureau voor secretarieel/ondersteunend en HRM personeel.

Waar heb jij passie voor?

Passie is een moeilijk begrip. Het is een begrip dat steeds meer gebruikt wordt, we horen het hier ook vaak. Veel coaches gebruiken het en hebben het er over waardoor het een groot ding is geworden. Hierdoor heeft het zijn waarde wat verloren. Volgens mij gaat passie over de dingen die oprecht bij je passen. De dingen die je blij maken. Zoals ZIJ echt bij mij past. Ik help mensen graag aan een goede baan en klanten aan een goede match. Dat maakt mij blij.

Hoe ben je zo verknocht geraakt aan het matchen?

Toen een vriendin van mij wilde gaan solliciteren bij Vitae vroeg ze of ik mee wilde gaan als morele support. Uiteindelijk zijn we daar beide aangenomen. Ze hebben het mij tijdens het sollicitatieproces niet gemakkelijk gemaakt. Sterker nog, eigenlijk was ik woest over de manier waarop mijn procedure ging. Maar ja, ik had toen een baan nodig en ben er toch voor gegaan. Zo’n 8 jaar later hoorde ik dat ze mij destijds eigenlijk een te lief meisje vonden en dat ze twijfelden of ik het wel aankon. Maar omdat ik zo vasthoudend was tijdens de sollicitatieprocedure wilden ze mij wel een kans geven.

Ik kan wel stellen dat ik een fantastische tijd heb gehad bij Vitae. Na drie jaar ben ik, op eigen initiatief, kort uit dienst gegaan. Uiteindelijk miste ik mijn baan zo dat ik graag terug wilde. Een goede vriend gaf mij het advies gewoon weer te solliciteren bij Vitae. Toen ik dat daadwerkelijk deed kwam ik Marco tegen, mijn latere manager. Van hem moest ik een brief schrijven waarin ik uitleg gaf over mijn reden van vertrek en waarom ik terug wilde komen. Dit was zo gemakkelijk nog niet, maar het gaf uiteindelijk wel een heel duidelijk beeld voor beide partijen. Met mijn brief heb ik ze wel overtuigd. Marco gaf zelfs aan dat hij het stoer vond dat ik zo voor mijn eigen keuzes durfde te gaan en dat hij in mij geloofde. Voor mij was het erg prettig om zo terug te komen! Vijf mooie jaren braken aan.

Waarom ben je begonnen met ZIJ?

Binnen Vitae stond je continue in ontwikkeling en voordat ik het wist was ik manager. Tijd om “stil te staan” was er niet. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om te stoppen en om voor mezelf te beginnen. Ik wilde terug naar het matchen, dat is namelijk echt mijn ding. Dit is eigenlijk het startpunt geweest van ZIJ. Ik wilde weer dat persoonlijk contact met de kandidaten en met mijn klanten, mensen het gevoel geven dat ik voor ze ga!

Ik geloof in mijn collega’s bij ZIJ en ik geef ze wat ze nodig hebben. Mijn collega’s bij ZIJ hebben allemaal hun eigen baan gecreëerd. Zo was één van mijn collega’s oorspronkelijk een klant, totdat ze vroeg of ze niet bij ons zou kunnen werken. Na een goed gesprek was het eigenlijk wel duidelijk en sindsdien werkt ze bij ZIJ. Ook werken er hier twee collega’s die ik heb leren kennen als kandidaat. Ik was van beide zo gecharmeerd dat ik ze hier een baan heb aangeboden. Op zo’n moment is het voor mij belangrijk dat ze dit werk leuk vinden en dat ze net als ik willen gaan voor kwaliteit. Je moet er naar streven om altijd de perfecte match te maken.

Waarschijnlijk is dit de reden dat we nooit acquisitie hebben hoeven bellen. Onze klanten en kandidaten krijgen bij ons wat ze nodig hebben, kwaliteit die bij hen past. En zolang je dat waarmaakt wordt je boodschap vanzelf verspreid. We matchen alleen als de combinatie klopt, de kandidaat moet er wel passen. Dat betekent dat je soms nee moet verkopen. Wij gaan voor ideaal en niet voor minder. Nee moeten zeggen is nooit leuk, maar ik stel iemand liever niet voor dan dat er een net-niet-match ontstaat. Het gaat mij om het positieve, dingen goed doen!

Dat klinkt mooi, is dit ook je droom?

ZIJ is niet perse mijn droom, maar wat ik ermee bereik wel. Ik wil van toegevoegde waarde zijn. Mede daarom geven wij een deel van onze omzet terug aan de maatschappij, zoals onlangs hier in Amsterdam. We hebben toen via de voedselbank 601 kinderen geholpen aan schoolspullen. Dat was wel een behoorlijke investering, meer dan ik eigenlijk vooraf had bedacht. Maar je gaat natuurlijk niet maar 400 kinderen helpen als je ineens weet dat er 601 zijn die jouw hulp hard kunnen gebruiken. Op zo’n moment wil ik ze allemaal helpen en dat is exact wat we hebben gedaan!

Heb je nog tips voor mensen?

Geloof dat het werk dat jij wilt doen bestaat! Denk na over wat je oprecht wilt en zet stappen om hier te komen. Ja, op het moment is het een lastige markt, maar probeer te blijven denken vanuit mogelijkheden. Dit zal niet altijd makkelijk zijn. Je krijgt te maken met tegenslagen die een behoorlijke impact kunnen hebben. Geef vooral niet op. Heb je een doel voor ogen? Gaan dan aan de slag met de volgende vragen:

  • Wat heb ik nodig om mijn doel te bereiken?
  • Wat moet ik doen tot ik heb wat ik nodig heb?

Zet het daarna in gang!

Volg:
JobBootcamp | Lange Nieuwstraat 105 | 3512 PG Utrecht | tel. 030-227 03 96 | mail. info@jobbootcamp.nl