JobBootcamp

Een goede voorbereiding is het halve werk

juli 1, 2013

Waarom moet je je voorbereiden? Het gesprek loopt zoals het moet lopen, toch? Of wil je weten op welk punt je juist wel of niet moet inhaken? Lees hier hoe je je goed moet voorbereiden op het sollicitatiegesprek!

  1. Lees je motivatiebrief en cv nog eens goed door voor je op gesprek gaat.
    Zorg dat je goed weet wat je geschreven hebt, ook wat niet meteen doorslaggevend lijkt. Een cursus, al duurde die maar een dag, of een taak uit je vorige functie sluit wellicht exact aan op wat de beslisser van de vacature wilt zien.
  2. Ken het bedrijf en de functie waarvoor je gaat solliciteren.
    Zoek informatie op die je tijdens het gesprek kan vermelden. Ken de missie en de visie, en de toverspreuken!
  3. Ken je eigen belangrijke prestaties die je carrière tot nu toe kleur hebben gegeven en de kerncompetenties die je daarvoor nodig had.
    In een eerder artikel hebben we hier al wat tips en trucs voor gegeven.
  4. Zoek uit wat een gangbaar loon is voor de functie waarvoor je solliciteert. Denk ook na over hoeveel je jezelf waard vindt en waarom. Wanneer op het gesprek de vraag valt hoeveel je wil verdienen, kan je daar dan een beargumenteerd antwoord op geven. Loonwijzer kan je helpen. Let wel op het is een indicatie!

Dit is deel 2 uit een serie van 4 artikelen over het voeren van sollicitatiegesprekken. In deel 3 krijg je praktische tips om je gespreksvaardigheden naar een hoger plan te tillen.

Wil je weten hoe je echt een overtuigend sollicitatiegesprek voert? Of wil je een aankomend gesprek graag oefenen en voorbereiden met een van onze trainers? Bekijk dan de training “Het Sollicitatiegesprek” of een van onze andere sollicitatietrainingen.
Volg:
JobBootcamp | Lange Nieuwstraat 105 | 3512 PG Utrecht | tel. 030-227 03 96 | mail. info@jobbootcamp.nl