JobBootcamp

JobBootcamp heeft een nieuwe training speciaal voor starters!

juni 30, 2016

Welkom starters! Speciaal voor jullie hebben wij een leuk interactief programma waarin jullie veel kunnen leren over het maken van de juiste carrière start. Het zijn twee losse trainingen van 4 uur die perfect op elkaar aansluiten. 14 juli gaat het eerste programma van start! Ben je er bij?

 

De programma’s:

1. All about me!
Ontdek met welke bedrijven jij een match hebt.

Aantal deelnemers: max 15
Duur: 4 uur
Prijs: 60,-

Eerst volgende datum: 14 juli van 13.00 – 17.00 of van 17.00 – 21.00

Aan de hand van de opdracht die je thuis hebt ingevuld gaan we aan de slag om jouw verhaal te vormen zodat je kort, duidelijk en attractief kunt vertellen wie je bent, waar je goed in bent en waar ze je voor moeten vragen. Dit gaan we bereiken door leuke groepsopdrachten te combineren met flink wat zelfreflectie.

Vroeg in dit programma kom je er al achter dat jouw gedrag verschilt van je mede kandidaten. Iedereen heeft zijn eigen voorkeursgedrag, daar voel je je fijn bij. Dat komt doordat daar je kwaliteiten liggen, maar weet je zelf ook waarom ander gedrag jou niet ligt? Daar gaan we jou bij helpen zodat jij jouw ‘zwaktes’ om kan zetten in nog meer sterke punten. Deze kennis maakt je sterker tijdens het sollicitatiegesprek, je bent in staat om te vertellen dat jij jezelf kent en weet waar je kracht ligt en waar deze minder ligt.

Als je door hebt hoe je in elkaar zit, waar je sterke en zwakke punten liggen, dan kunnen we gaan kijken naar wat jou motiveert. Waar krijg jij energie van? En vooral, waarom krijg jij ergens energie van? Als je dit weet heb je namelijk een duidelijk beeld gekregen van jezelf als werknemer en zijn we klaar om naar de werkgever te stappen.

We gaan jouw wensen onder elkaar zetten en deze vergelijken met bedrijven waar jij wellicht bij wilt werken. Je gaat zelf zien of er een match is en waarom. Dit ‘waarom’ ga je inzetten bij je sollicitatie zodat de werkgever jou herkent als hun nieuwe medewerker.

We sluiten het programma af met jouw verhaal afgestemd op de opdrachtgever. Je kunt helder vertellen waarom er een match is zonder er een lang verhaal van te maken. Hiermee heb jij een belangrijk instrument in handen waarmee je opvalt en de interesse hebt gewekt bij je toekomstige werkgever.

 

2. Profileren kun je leren!
Zorg dat je gevonden wordt!

Aantal deelnemers: max 15
Duur: 4 uur
Prijs: 60,-

Eerst volgende datum: 21 juli van 13.00 – 17.00 of van 17.00 – 21.00

In dit programma leer je hoe je gevonden wordt door je lijnen uit te zetten in je netwerk dat jij actief gaat uitbreiden. Leer wat de beste strategie is waardoor jij banen vindt die je anders niet zou vinden.

We gaan aan de slag om jouw communicatie skills te verbeteren. Dit doen we met de social media kanalen die van belang zijn en de ‘klassieke sollicitatie instrumenten’ zoals je CV en motivatiebrief. Samen met jou zorgen we ervoor dat je weet hoe ze jouw werknemersprofiel versterken!

Als je weet hoe je jouw netwerk kan benutten ben je klaar voor de volgende stap: ambassadeurs creëren! Ambassadeurs zijn personen die jouw verhaal onder de aandacht brengen van de mensen die op zoek zijn naar jou.

Het is zo ver! Je hebt een gesprek geregeld via je netwerk en daarom sluiten we dit programma af met gesprekstechnieken. Hoe voer je een geslaagd sollicitatiegesprek? We doorlopen de 4 fases die je altijd terug vindt in een goed gesprek. Je leert hoe jij het gesprek opbouwt, hoe je je moet voorbereiden op de veel voorkomende vragen en hoe je ervoor zorgt dat je boodschap echt overkomt.

Volg:
JobBootcamp | Lange Nieuwstraat 105 | 3512 PG Utrecht | tel. 030-227 03 96 | mail. info@jobbootcamp.nl