JobBootcamp

Outplacement
Nieuw perspectief, nieuwe kansen

Outplacement voorziet in:

Het begeleiden van (oud)werknemer(s) naar een nieuwe baan die passend is en past in het plan van de medewerker; een duurzaam loopbaanperspectief.

Wat doet JobBootcamp?

We luisteren naar de deelnemer. We identificeren behoeften, kwaliteiten, mogelijkheden en de motivatie om te werken. Met deze informatie gaan we samen met de medewerker aan de slag zodat er heldere keuzes worden gemaakt die ook realistisch zijn.

Wij sturen aan op zelfredzaamheid en maken, waar mogelijk of wenselijk, gebruik van groepen die bezig zijn met hetzelfde onderwerp, zodat co-creatie ontstaat.

De persoonlijke groei bereiken we door te reflecteren en feedback te geven. Op kwaliteiten, maar ook op punten die de persoonlijke groei in de weg staan. Zo maakt de deelnemer tijdens het traject een persoonlijke groei door en weet hij/zij dit op de nieuwe werkplek door te zetten. Een nieuwe werkomgeving vraagt namelijk ook om andere gedragingen en communicatie en wellicht ook de inzet van andere kwaliteiten.

Het uiteindelijke doel is uiteraard die passende baan! Naast de individuele begeleiding zetten wij daarvoor trainingen in, maken we gezamenlijk een plan van aanpak en voeren we dit ook uit in jobhunting sessies.

“Een outplacement traject zien wij als een nieuwe kans om te kijken naar je loopbaan en om keuzes te maken die je brengen naar persoonlijke groei en werkplezier. Hier zetten wij ons graag samen met jou volledig voor in.”

– Lex te Riele

Hoe doen we dit?

Op de eerste plaats doet de deelnemer het zware werk. Wij trainen, coachen en geven advies.

JobBootcamp koppelt de coach aan jou die je nodig hebt en waarmee je een klik hebt, met deze coach heb je een intake. Tijdens deze intake staan jouw wensen en ontwikkeling centraal. De coach onderzoekt hoe het met je gaat in emotionele zin, of en waar je je bevindt in het rouwproces en welke onderdelen uit ons programma zinvol en of urgent zijn.

Vanuit de intake gaan we aan de slag met het outplacement traject:

 1. Als er behoefte aan is, is er (uitgebreid) ruimte voor het verlies, het hiermee omgaan en de nieuwe situatie.
 2. Daarna begint het denken in mogelijkheden, welke frisse en inspirerende ideeën zijn er waar we naar gaan streven in dit traject?
 3. Er is aandacht voor fysieke fitheid. Afhankelijk van de behoefte besteden we specifieke aandacht aan de vitaliteit.
 4. Welke blokkades zijn er waar we rekening mee moeten houden? Denk aan conditioneringen, automatismen in denkwijze en gedrag kunnen voor blokkades zorgen, die ontwikkeling in de weg staan.
 5. Welke gevolgen heeft het verliezen van de baan in de realiteit? Moeten er maatregelen worden getroffen en is er urgentie bij?
 6. Welke kennis, kunde en ervaring heb je? Waar ben je je van bewust? En waar ben je je onbewust van dat het betekenis heeft op de arbeidsmarkt? Maar belangrijker nog, wat wil je inzetten zodat je met energie en plezier gaat werken?
 7. Aan de slag met de focus op de toekomst en je persoonlijke ontwikkeling. Waar ga je je op richten op de arbeidsmarkt en hoe wil jij je ontwikkelen en waar is daar de ruimte voor. Hierbij hoort ook een uitgebreide loopbaanscan en onze interactieve online module Baan in Beeld.
 8. Durven en doen, we gaan aan de slag met het benaderen van bedrijven. Dit is een vorm van pragmatisch out of the box denken en doen.
 9. We gaan aan de slag met het verbeteren van jouw sollicitatie instrumenten.
 10. Uiteraard trainen we jouw communicatieve vaardigheden, fysieke en persoonlijke presentatie en gespreksvoering.
 11. We gaan jobhunten! Actief aan de slag met het vinden en pakken van de juiste baan.

Contact

Graag gaan we met u in gesprek over uw uitdagingen en de oplossingen die JobBootcamp kan bieden op het gebied van outplacement en de concrete invulling van een traject. Dit hangt heel erg af van de (persoonlijke) situatie en de behoeften van werkgever en werknemer.

Neem hiervoor contact op met 030-227 03 96 of via tom@jobbootcamp.nl. Wilt u liever door ons benaderd worden? Laat dan hiernaast uw gegevens achter.

Volg:
JobBootcamp | Lange Nieuwstraat 105 | 3512 PG Utrecht | tel. 030-227 03 96 | mail. info@jobbootcamp.nl