JobBootcamp

JobBootcamp voor het onderwijs
Een inventieve en zelfbewuste werkwijze

Een nieuwe arbeidsmarkt

In rap tempo verandert de maatschappij en daarmee ook de daarbij horende arbeidsmarkt. Het is niet langer vanzelfsprekend dat er altijd stageplekken beschikbaar zijn in de sector waarvoor men wordt opgeleid. Mensen zullen actiever en inventiever moeten worden in het benaderen van de arbeidsmarkt. Ze zullen creatiever moeten kijken naar andere- en meer diverse mogelijkheden – die tegelijkertijd om andere competenties vragen.

Focus op motivatie, talenten en zelfredzaamheid

Dit vraagt om een nieuwe strategie en focus bij loopbaancoaching. Onze filosofie is dat hierbij inventief en zelfbewust handelen centraal moet staan. Het is noodzakelijk dat een dergelijke aanpak het aanwezige enthousiasme van de studenten aanmoedigt en voedt, maar ook in goede banen leidt. Wij zien dat zelfbewust handelen vanuit intrinsieke motivatie en drijfveren ertoe leidt dat studenten energie terugkrijgen voor de inspanningen die ze leveren. Ze gaan dan van iets ‘moeten’ naar dingen ‘willen’.

Handvatten & tools

Onze ervaring is dat al vroeg tijdens de opleiding in aanraking komen met je toekomstige arbeidsmarkt dit enthousiasme voedt. Het is daarom goed dat studenten de verplichting hebben om stage te lopen om zo hun kennis en vaardigheden in de praktijk te ontwikkelen. Om een stage te kunnen bemachtigen worden veel studenten gedwongen om op te vallen tussen alle andere studenten. Tijdens onze trainingen krijgen studenten noodzakelijke handvatten en tools aangereikt om dit op doortastende wijze voor elkaar te krijgen.

Realistisch zelfbeeld

Door in het begin de focus te leggen op de interne drijfveren van de studenten wordt het enthousiasme voor de opleiding en sector aangemoedigd. Wij sporen studenten aan om aan de slag te gaan met het formuleren van een realistisch zelfbeeld. Het is doorslaggevend dat studenten bewuste keuzes gaan maken gebaseerd op dit zelfbeeld. Vanuit hier kunnen studenten gaan werken aan het professioneel opbouwen van hun houding en gedrag op de arbeidsmarkt. JobBootcamp zet zich al geruime tijd met veel overtuiging en plezier in om studenten te begeleiden bij deze ontwikkelstappen.

Stageprogramma MBO

Van student naar Young Professional

Het Stageprogramma MBO is een traject vol actieve trainingen om studenten versneld belangrijke stappen te laten maken in het worden van een young professional.

Een programma met…

  • Actieve trainingen
  • Gerichte arbeidsmarktoriëntatie
  • Keuzes maken vanuit kracht
  • De juiste match met de arbeidsmarkt!

Bekijk het volledige programma

De Stagemarkt

Ontdek waarvoor je het allemaal doet

De stagemarkt is een netwerkdag voor studenten en stagebedrijven. Het is een krachtig middel om bedrijven uit de sector binnen de vertrouwde muren van de opleiding te brengen.

De Stagemarkt...

  • Gericht kennis maken met de arbeidsmarkt
  • Een echte eerste indruk, niet via CV
  • Direct solliciteren? Dat kan!
  • Leuk, laagdrempelig en een mooie matchmaker

Alle informatie over de Stagemarkt

Volg:
JobBootcamp | Lange Nieuwstraat 105 | 3512 PG Utrecht | tel. 030-227 03 96 | mail. info@jobbootcamp.nl